Lijstenmakerij

Grafiek, foto's, tekeningen, aquarellen en ander werk op papier moet zorgvuldig behandeld worden. Een goede lijst is niet alleen passend bij het ingelijste werk maar biedt op de eerste plaats bescherming tegen allerlei invloeden van de omgeving. Echter, ondanks allerlei schade ten gevolge van vocht, stof, beestjes en uv-straling zien we veel vaker aantasting van het kunstwerk ten gevolge van fout materiaalgebruik bij het inlijsten. Foute lijmsoorten, tapes, passepartouts en achterliggende kartonsoorten zijn de oorzaak van verkleuringen.

Voor schilderijen biedt een passende (bak-)lijst in combinatie met een afgewerkte achterkant een noodzakelijke bescherming. Meer decoratieve lijsten kunnen bijdragen aan de zeggingskracht van een schildeij.

De lijstenmakerij is, na afspraak, te bezoeken op maandag t/m vrijdag. Zonder afspraak kunt u ook altijd op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur terecht.

De lijstenmakerij vindt u op de Professor Adolf Mayerlaan 45 (Tuindorp), Utrecht. Daar krijgt u deskundig advies en bieden wij u de keuze uit vele soorten lijsten.
Overigens kunnen we u ook in de galerie aan de Lange Nieuwstraat een gedeelte van het assortiment aan lijsten, passe-partouts en glassoorten laten zien. Regelmatig brengen en halen klanten hun in te lijsten werk in de galerie.

Voor kunstenaars en eindexamenstudenten van de kunstacademie bieden we de mogelijkheid om zelfstandig in onze lijstenmakerij hun werk in te lijsten.
De lijstenmakerij van Prentenkabinet Besselaar is aangesloten bij Art & Frame de brancheorganisatie van lijstenmakers.